top of page
12 inch lovers.png

In 2011 sloegen DJ's Christophe (Dom) en Seelen (Dimitri Celen) de handen in elkaar en richtten ze 12 Inch Lovers op, ondertussen een vaste waarde in het Belgische nachtleven. Met een stevige achtergrond in de rijke geschiedenis van het Belgische uitgaansleven bundelden ze hun passie en kennis om iets bijzonders te creëren.

Wat 12 Inch Lovers echt speciaal maakt, is hun liefde voor vinyl. In een tijd waarin muziek steeds meer gedigitaliseerd wordt, kozen Dom en Celen ervoor om de charme en warmte van vinyl te omarmen. Dit resulteerde in een line-up van DJ's die exclusief met vinyl draaien, waardoor de echte, authentieke sound van house- en clubmuziek van de jaren 90 tot nu tot leven komen. Deze aanpak heeft hen een trouwe en gepassioneerde fanbase opgeleverd.

12 Inch Lovers beperkt zich niet tot het organiseren van evenementen, maar creëert complete belevenissen. Hun feesten, zowel binnen als buiten, vinden plaats op unieke locaties en worden ondersteund door topklasse productie op het gebied van licht, geluid en aankleding. Hierdoor worden hun feesten magische belevenissen, waar muziek en omgeving perfect samenkomen

Een hoogtepunt in 2020 voor 12 Inch Lovers was de lancering van hun eigen vinylrelease. In samenwerking met N.E.W.S., de grootste platenmaatschappij van België, brachten ze de dubbele samplers 1 & 2 uit, die perfect de vibe van 12 Inch Lovers weergaven. De release was een groot succes en kreeg veel liefde van vinylliefhebbers, zowel in België als daarbuiten. Nu zijn we bij Sampler 8 beland, echte verzamelobjecten gewild bij zowel verzamelaars als dj's.

Opvallend is ook dat 12 Inch Lovers de inspiratie vormde voor het interieurontwerp van een speciale DJ-kamer bij Ikea, geïnspireerd door hun liefde voor vinyl. Dat bewijst dat hun invloed zich niet beperkt tot de evenementensector.

12 Inch Lovers blijft groeien en evolueren, met behoud van hun liefde voor vinyl en hun missie om een onvergetelijke muzikale reis te bieden. Hun toekomst ziet er even veelbelovend uit als hun indrukwekkende verleden, en ze blijven een krachtige en inspirerende kracht binnen de Belgische vinylscene!

bottom of page