top of page
12 inch lovers.png

12 Inch Lovers, opgericht in 2011 door  DJ's Christophe / Cemode (Dom) en Seelen (Dimitri Celen), is een onmiskenbaar icoon in het Belgische nachtleven. Met beiden diep geworteld in de rijke geschiedenis van het Belgische uitgaansleven, hebben ze hun passie en expertise gebundeld om iets unieks te creëren.

Wat 12 Inch Lovers echt kenmerkt, is hun toewijding aan vinyl. Te midden van de digitalisering van de muziekwereld hebben Dom en Celen ervoor gekozen om de magie en de warmte van vinyl te omarmen.

Dit heeft geleid tot een selectie van DJ's die uitsluitend met vinyl draaien, waardoor de pure, authentieke klanken van house- en clubmuziek van de jaren 90 tot het heden tot leven komen. Deze aanpak heeft hen een loyale en gepassioneerde fanbase opgeleverd.

12 Inch Lovers organiseert niet alleen evenementen, maar creëert volledige ervaringen. Hun indoor en outdoor feesten vinden plaats op unieke locaties en worden ondersteund door eersteklas productie in licht, geluid en aankleding. Hierdoor worden hun evenementen magische reizen voor de zintuigen, waarbij muziek en omgeving naadloos samensmelten.

 

Een ander hoogtepunt in hun geschiedenis vond plaats in 2020 met de lancering van hun eigen vinylrelease. In samenwerking met N.E.W.S., de grootste platenmaatschappij van België, brachten ze de dubbele samplers1 & 2 uit die de essentie van 12 Inch Lovers perfect vatten. release kende buitengewoon veel succes en werd met enthousiasme verwelkomd door vinylliefhebbers, zowel in België als ver daarbuiten.

We zijn inmiddels aangekomen bij Sampler 8, die echte collector items zijn geworden, in trek bij zowel verzamelaars als dj's.

12 Inch Lovers diende eveneens als inspiratie voor het interieurontwerp van een speciale DJ-kamer bij Ikea, geïnspireerd door de liefde voor vinyl. Dit toont aan dat hun invloed zich uitstrekt buiten de evenementensector.

12 Inch Lovers blijft groeien en evolueren, terwijl ze trouw blijven aan hun liefde voor vinyl en hun missie om een onvergetelijke muzikale reis te bieden. Hun toekomst is net zo veelbelovend als hun indrukwekkende verleden, en ze blijven een krachtige en inspirerende kracht binnen de Belgische vinyl scene!

bottom of page